HOLDERS

Coproduction 2025
© Boris Bruegel
© Boris Bruegel

Hoe worden herinneringen vastgehouden? En wat betekent het als ze beginnen te vervagen? In HOLDERS gebruikt choreografe Francesca Chiodi Latini beweging en textiel als metaforen voor de ongrijpbare processen van het geheugen. Samen met vier oudere performers en twee muzikanten creëert ze een beeldende en ontroerende uitwisseling over generaties heen, waarbij archetypes als ouder/kind, leraar/leerling en toeschouwer/performer langzaam worden uitgewist.

Francesca Chiodi Latini is performer en choreografe. In 2017 behaalde ze een bachelor dans aan het Conservatorium van Antwerpen en van 2019 tot 2022 was ze kunstenaar in residentie bij wpZimmer, waar ze JARDIN POILU maakte. In 2025 gaat ze in première met de nieuwe voorstelling HOLDERS. Als performer werkte Francesca samen met Lisbeth Gruwez, Virgilio Sieni, Marcelo Evelin en Corinne Lanselle. Daarnaast is ze actief als docente Iyengar Yoga.

Concept, choreografie & beeldende regie: Francesca Chiodi Latini – Regieassistentie, dramaturgie & kostuums: Miguel Peñaranda Olmeda – Cocreatie & performance: Maria Fernanda Aguiar de Arêde, Jeannine Titeca, Joske Vander Biest, Lief Weuts – Muziek: Kris Vanderstraeten & Ruben Machtelinckx – Artistiek advies: Dan Mussett – Video: Henri Ardui / studio orbit – Foto's: Boris Bruegel – Residentiepartners: wpZimmer, de Warande, fAMEUS, KAAP, De Singel, STUK, workspacebrussels – Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap

Details activiteit

Data
20.04.2024 | 16:00 - 17:15 Tickets
21.04.2024 | 15:30 - 16:45 Tickets

Duur
50 min. + nagesprek

Prijs
pay what you can: €5/8/12

Locatie

Kaaistudios (Brussel)


Discipline

performance
creatie-in-ontwikkeling
beperkte gesproken tekst (NL, FR, EN, PT)


Meer info

deel van Open Studios

Andere toekomstige activiteiten