shoe/farm - prelude

Coproduction 2024
© buren
© buren

In glazen muiltjes en stevige bottines laveert buren (Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone) over het speelveld, als over een catwalk. Het duo hijst zich in touwen, gescheurde en binnenstebuiten gekeerde jeansbroeken en delicate kanten overgordijnen. Op de boerderij is hun versleten werkbroek een teken van hard labeur. In de stad is het een fashion statement.

Net als in SPARE TIME WORK (2021), waarin ze het thema voor het eerst aansneden, vertrekt het duo in deze performance vanuit hun persoonlijke ervaringen. Ze onderzoeken de relaties tussen klanten en verkopers, producenten en producten op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen, een schoenenwinkel langs de Belgische kust en in hun eigen kunstpraktijk.

Beide performers zijn niet van zins het familiebedrijf over te nemen, maar gaan wel aan de slag met de erfenis van hun voorouders: welke mentaliteiten en gedragingen hebben ze bewust of onbewust in zich opgenomen? Ze gaan op zoek naar wat de drie werelden - de schoenenwinkel, de boerderij en het kunstenaarschap - verbindt.

Copresentatie door workspacebrussels, Kaaitheater & Bronks

It Takes a City 2024

It Takes a City 4:3

Deze voorstelling is onderdeel van het nieuwe tweejaarlijkse festival It Takes a City. Vier Nederlandstalige en vier Franstalige organisaties bundelen hun krachten om nieuw en jong talent te tonen over de grenzen van de taal, cultuur en regio heen.

8 > 10 & 15 > 17.02.2023 - Brussels

concept: buren (Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone) | gecreëerd met: Oshin Albrecht, Melissa Mabesoone, Vera Martins, Benjamin Cools, Famke Dhont, Margaux Janssens | productie: au bureau | coproductie: Kaaitheater, Kunstencentrum BUDA, APAP- FEMINIST FUTURES, workspacebrussels, C-takt, KAAP, de Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, STUK

Kunstenaar

Details activiteit

Data
16.02.2024 | 20:00 - 21:15 Tickets
17.02.2024 | 20:00 - 21:15 Tickets

Duur
75 min.

Prijs
pay what you can: €20/18/14/12/8

Locatie

Bronks (Brussel)


Discipline

performance in het Engels, met boventiteling in het Nederlands en het Frans


Meer info

deel van It Takes a City

Andere toekomstige activiteiten