T-Shirt Conversations

T-Shirt Conversations speelt met dialogen gebaseerd op citaten en uitspraken op t-shirts die we tegenkomen op straat, in winkels en online. De gesprekken stellen vragen over de indringendheid van deze teksten en de manier waarop bepaalde slogans zijn ingebed in onze dagelijkse ervaring. Het is moeilijk om deze stemmen niet te lezen en eens je dat doet, zitten ze in je hoofd. Teksten worden publiek domein en openen de mogelijkheid tot gezamenlijk gesprek.

T shirt Conversations Leontien Allemeersch

Buren nam de teksten serieus en was nieuwsgierig naar hoe en waarom deze boodschappen in de wereld worden gebracht, voor wie deze boodschap bestemd is en welke dialogen zouden kunnen ontstaan wanneer deze uitspraken op elkaar inwerken.

Ze besloten om deze starre lijnen, gesproken of gedacht, te gebruiken om hun vaak ironische, onbeschofte of schaamteloze aard aan de kaak te stellen en er dialogen van te maken, hun politieke, absurde of humoristische kwaliteiten verkennend.

Van vader-dochter gesprekken, vrienden die feminisme bespreken tot telefoonseks in de vroege uurtjes, ze verteren de slogans die ze zagen en brengen ze weer naar buiten.

Het opzet is eenvoudig: ze zitten aan een tafel met een computer en projecteren de t-shirtuitspraken als tekstballonnen met een beamer. De voorstelling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Creatie & Performance: buren — Productie: workspacebrussels

Kunstenaar

Details activiteit

Data
24.11.2022 | 15:00 - 15:30 Tickets
26.11.2022 | 11:00 - 11:30 Tickets

Duur
20'

Prijs
Free

Locatie

Stadtgalerie Lehen, Salzburg


Discipline

Lecture performance


Andere toekomstige activiteiten