Hands - Body Dialogues Unfolded

Een intieme dansante ontmoeting tussen choreografie en poëzie

Anneleen Keppens Body Dialogues Unfolded 01 Mégane Likin

Choreografe en danseres Anneleen Keppens gaat langdurige gesprekken aan met verschillende kunstenaars. Deze Body Dialogues zoomen in op specifieke aspecten van het lichaam en dans. Voor Body Dialogue I, het eerste deel van de reeks, staat ze in contact met schrijfster Elke de Rijcke. Hun dialoog draait rond handen, een lichaamsdeel waarmee we de wereld scheppen en aanvoelen. Vaak zijn ze vuil en hard aan het werk, maar ze geven ons ook toegang tot het spirituele.

Tijdens deze Open Studios XL delen Anneleen en Elke hun onderzoek voor het eerst met een publiek. Hands - Body Dialogues Unfolded is een gedeelde ruimte waarin handen bewegingen en woorden samenweven. Dit krijgt vorm in beelden, herinneringen en denkprocessen. Op deze manier plaatsen ze hun artistieke dialoog in de wereld.

Een dialoog met en door: Anneleen Keppens & Elke de Rijcke - Dans: Anneleen Keppens & Peter Savel (op video) - Poëzie: Elke de Rijcke - Beelden op papier: Anneleen Keppens & Mégane Likin - Beelden op video: Anneleen Keppens en Elke de Rijcke - Soundscape: Elke de Rijcke - Muziek: Isabel Mundry & Kaija Saariaho - Met dank aan: Thibaud Dezyn - Ondersteund door: de Vlaamse Gemeenschap & workspacebrussels
Open Studios 2023 16:9

Open Studios XL

Deze activiteit is onderdeel van Open Studios XL, een driedaags programma met voorstellingen, try-outs en workshops op het snijvlak van dans, performance, theater en installatiewerk.

Details activiteit

Data
23.04.2022 | 19:00 - 20:00 Tickets

Duur
60 min.

Prijs
€ 10 / 7* / 4

Locatie

Kaaistudio's (Brussel)


Discipline

ontmoeting / performance


Meer info

in het kader van Open Studios XL

Andere toekomstige activiteiten